Confunzi atașamentul cu iubirea?

Confunzi atașamentul cu iubirea?

Este greu să definim cu adevărat ceea ce simțim când iubim și din această cauză, oamenii pot confunda faptul că sunt îndrăgostiți cu dorința sau compatibilitatea. Dar dacă confunzi atașamentul cu iubirea? Este important să știi acest lucru deoarece te va împiedica să ajungi într-o relație toxică, de dependență.

Cuplurile care sunt dependente emoțional de partenerul lor și nu sunt îndrăgostite tind să fie îndrăgostite practic de.. ideea de a fi îndragostite. Aceștia sunt acei parteneri care tind să „catastrofeze” fiecare detaliu. De exemplu, atunci când vine vorba de un simplu mesaj SMS, partenerul ar putea analiza semnele de punctuație și tipul de cuvinte folosite. De asemenea el poate să se întrebe de ce a durat, de data asta, mai mult până a primit un răspuns. Pe scurt, va căuta sens în lucruri care nu contează.

Dacă partenerul tău a devenit punctul central al vieții tale, atunci este posibil să fii dependent emoțional de el. O persoană care nu este dependentă emoțional se va simți confortabil practicând hobby-uri și activități și în afara relației. Nu este nimic în neregulă în a face ca relația ta să fie prioritară, dar fericirea partenerului tău nu ar trebui să fie centrul atenției întregii tale vieți.

Când ești dependent emoțional de partenerul tău, starea ta de spirit (fericire, tristețe, singurătate, anxietate), în cea mai mare parte, depinde de starea de spirit a partenerului sau de interpretarea ta, a ceea ce crezi tu că este starea partenerului tău. Dincolo de asta, s-ar putea să te întrebi dacă starea proastă a partenerului tău are ceva de-a face cu tine.

Dar când te îndrăgostești, nu ar trebui să fie așa. Dacă esti dependent emoțional de partenerul tău, s-ar putea să te simți gelos atunci când acesta vrea să stea în jurul altor persoane. Chiar și cei mai siguri oameni simt gelozie din când în când, însă dacă este un lucru constant, asta poate semnala o problemă. Partenerii dependenți emoțional se simt geloși deoarece nu se simt pe deplin siguri când partenerul lor nu își petrece timpul cu ei. Devin nervoși și încep să se întrebe dacă nu cumva partenerul lor se retrage pentru că nu mai vrea să investeasca în această relație.

Într-o relație echilibrată ambii parteneri au nevoie de timp privat ca să-și folosească inteligența emoțională pentru a dezvolta relația dincolo de atașamentul emoțional al celuilalt.

4 Comentarii

 • Marilena Adăugat 15 martie 2019 9:14

  E greu sa iti dai seama daca este atasament sau iubire mai ales cand esti tanar. Chiar daca toata lumea iti spune ca nu e ok tu tot te arunci in bratele lui. Cum poti sa iti dai seama cand esti practic orb?

 • Danuta Adăugat 2 aprilie 2019 15:17

  Frumos articol! Felicitari și succes în continuare! Danuta

 • Corina Stefanita Adăugat 18 aprilie 2019 14:37

  Gelozia este cel mai urat sentiment, parerea mea. Te poate orbi, nu mai esti tu si pierzi foarte mult in relatie, suferi si ajungi pana la depresie.

 • Nicoleta Nico Adăugat 21 aprilie 2019 19:00

  Foarte adevărat, din pacate așa se întamplă!

Adaugă comentariul tău. Adresa ta de email nu va fi afișată pe site. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.