Alina-psiholog3

Bună, sunt Alina Alexandrescu

psihoterapeut integrativ, cu formare în Somatic Experiencing, terapeut EMDR (level I), life-coach, membru al Colegiului Psihologilor din România cu drept de liberă practică în psihoterapie integrativă (COD RUP: 21432).

Iubesc ceea ce fac și îmi practic profesia cu bucurie, pentru mine este o onoare și un privilegiu să joc un rol în poveștile oamenilor și să îi ajut să își schimbe viața. Citesc, particip constant la cursuri de specialitate și mă pregătesc continuu să pot fi de un real ajutor oamenilor care vin înspre mine. Te aștept în cabinetul meu unde vei găsi un mediu securizat în care te voi însoți pe drumul tău spre autocunoaștere, vindecare, găsirea propriului adevăr și îndeplinirea obiectivelor.

Cel mai important element în succesul terapiei/consilierii îl constituie relația terapeutică fundamentată pe respect, încredere, confidenţialitate, acceptare, căldură și autenticitate. Abordarea mea este integrativă, bazată pe importanța relațională, iar în cadrul ședințelor folosesc metode și tehnici personalizate pentru fiecare în parte deoarece știu că fiecare persoană este unică, are propria sa personalitate și propria sa poveste de viață.

Abordarea mea psihoterapeutică

Psihoterapia integrativă este o abordare relațională, caldă, empatică, centrată pe persoană și pune în prim plan relația terapeutică. Este o terapie care acționează asupra trăirilor persoanei care ajunge să se cunoască și să își gestioneze gândurile, emoțiile și senzațiile și îmbină elemente din diverse orientări și tehnici psihoterapeutice. Acest model recunoaște că fiecare individ este unic și că o singură abordare terapeutică poate să nu fie potrivită pentru toate persoanele sau problemele lor.

Terapia Somatic Experiencing (SE) este un tip de terapie creată de Dr. Peter A. Levine pentru tratarea traumei și a tulburărilor legate de stres. Acest model terapeutic se concentrează pe modul în care trauma afectează corpul și mintea, și vizează eliberarea și rezolvarea energiei traumatice stocate în organism. Trauma poate rămâne blocată în corp, manifestându-se prin tensiuni musculare, răspunsuri fiziologice și alte senzații corporale. Terapia se concentrează asupra explorării și eliberării acestor tensiuni pentru a facilita vindecarea. SE oferă o perspectivă nouă și plină de speranță asupra stresului, traumei. Omul este văzut ca o ființă unică, înzestrată cu o capacitate instinctivă de vindecare, precum și cu spiritul intelectual necesar pentru a face uz de acea capacitate înnăscută.

Terapia EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) este o formă de tratament terapeutic dezvoltată pentru tratarea tulburărilor de stres posttraumatic (TSPT) și a altor afecțiuni legate de traumă. Acesta terapie vizează amintirile neprocesate asociate cu diferite emoții, senzații și convingeri negative. Prin activarea sistemului de procesare a informațiilor din creier, amintirile din trecut pot fi „digerate”. Cu alte cuvinte noi începem să absorbim ce este util pentru noi și să eliminam ceea ce nu este, stocând amintirea într-o formă diferită, care nu ne mai poate face rău.

De ce „psihoterapia sinelui”


Tema principală a abordării terapeutice o reprezintă dezvoltarea sinelui în relație, în una sau mai multe dimensiuni: relația sinelui cu corpul, relația sinelui cu sinele (spațiul intrapsihic), relația sinelui cu alții (inter-personal), din punct de vedere intercultural; relația sinelui cu natura; relația sinelui cu transcendența și spiritual. Schimbarea, în psihoterapie, poate să apară într-una sau mai multe relații ale Sinelui, motiv pentru care accentul pus pe dezvoltarea Sinelui este foarte mare în psihoterapia integrativă.

 

Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit să lucrăm împreună și vouă, celor pe care urmează să vă cunosc.

Nu de puține ori constat, în întâlnirea inițială pe care o am cu copiii, că e nevoie de sprijinul unui specialist pentru a trece peste niște stări emoționale neproductive, blocante. Sunt întrebată dacă pot recomada un psiholog. O recomand din toată inima pe Alina Alexandrescu . O știu încă de când a făcut primii pași spre această profesie. E vocația ei. E un om foarte empatic, cald, așa cum veți citi în feedback-urile de pe site. E preocupată să învețe permanent, ceea ce e foarte important în orice meserie.

 

 

Violeta NițăCEO  Centrul de Meditații și Dezvoltare Personală

Locuiesc in Londra de 6 ani si recent am inceput terapia individuala cu Alina, prin internet pe Skype. Pentru a-mi trata depresia am avut inainte cateva incercari cu psihologi de aici din UK si pana la urma am realizat ca tot un psiholog roman este mai ok pentru mine si usor usor se vad si rezultatele. Alina imi arata lucrurile într-o perspectivă nouă și ma îndruma către un mod sanatos si pozitiv de a gândi, cu calm in ritmul meu fara sa ma simt fortat. Este o persoana calda si simt ca ma asculta fara sa judece si imi inteleage cu adevarat problemele cu care ma confrunt eu in viata de zi cu zi ca persoana cu depresie. Consider ca sprijinul ei m-a ajutat foarte mult mai ales in aceasta perioada grea si o recomand la toata lumea.

Adrian M. OgararuAcquisition Manager IT&C Sector

Nu am știut la ce să mă aștept când am decis să merg la psiholog însa la insistențele unei prietene am făcut acest pas. Sunt foarte mulțumită de Alina și felul în care mă ajută să îmi fac ordine în viață, să mă autodișciplinez, să mă cunosc și să ma respect. Am învins în lupta mea interminabilă cu kilogramele în plus și am reușit să îmi ating unul dintre cele mai importante obiective din viața mea. Acum lucrez cu Alina pentru următoarele obiective și nu voi renunța până când nu le voi atinge. Cu voința și determinare și mai ales cu un îndrumător potrivit , se poate orice!

Oana P.Asistent Manager

O recomand pe Alina tuturor cunoscuților și nu numai. Viața iți aruncă în cale tot felul de obstacole și noi, indiferent de vârsta pe care o avem, nu suntem pregătiți pentru ele. Dacă te lași pe mâna unui specialist vei trece mult mai repede și mai ușor peste ele. După o perioadă neagră în viața mea , într-o luptă permanentă zi de zi cu depresia, pot spune că am puterea să zâmbesc și să mă trezesc dimineața cu chef de viață. Psihoterapia chiar funcționează dar trebuie să muncești foarte mult și să iți pui sufletul pe tavă la fiecare ședință săptămânală. Succes tuturor!

Monica Stefania T.Profesor gimnaziu

Ședințele de psihoterapie cu Alina m-au ajutat enorm. Discuțiile decurg lin, imi este incredibil de ușor să mă deschid în fața ei datorită felului ei de a fi. Este răbdătoare, caldă, iubește ceea ce face iar pasiunea ei se reflectă în rezultatele terapiei. O recomand cu mare drag!

Mihaela P.Inginer IT

A fost o experiență extraordinară, eliberatoare. Este o persoană caldă, empatică, implicată 100%. Se vede că își face meseria din pasiune. Recomand cu toată încrederea!

Ioana M.Expert contabil

Poți căuta foarte mult până găsești un psiholog bun, cu care să ai acea conexiune care să te ajute să progresezi rapid, însa eu am avut norocul să o găsesc pe Alina la momentul potrivit fiind recomandarea unei prietene bune . Recomand la rândul meu tuturor acest psihoterapeut care m-a ajutat să mă înțeleg și să mă accept așa cum sunt, cu bune și rele, și aștept cu nerăbdare în fiecare săptămână să ne întâlnim în cabinet.

Adelina M.Economist

Foarte încantat încă de la prima ședintă cu dna. psiholog. Este o persoană deschisă cu care poți comunica foarte ușor și care iubește ceea ce face. Cabinetul este micuț dar este primitor și discret. Am hotărât să continui cu dânsa și nu regret, sper să avem cât mai multe rezultate frumoase. Recomand cu drag.

Mihai Cristian I.Director economic

Recomand cu căldură! Încă de la prima întâlnire cu Alina am avut un feeling bun. Nu este genul de specialist rece care vorbește doar din cărți, are și o latură umană, caldă. Apreciez foarte mult implicarea și empatia de care dă dovadă și o respect foarte mult atât ca psiholog cât și ca om.

Teodora M.Sales Manager