Cum să ne alegem partenerul de cuplu

Cum să ne alegem partenerul de cuplu

Alegerea partenerului de viață reprezintă una dintre cele mai importante decizii, care influențează profund calitatea vieții noastre, starea de bine emoțională și chiar sănătatea fizică pe termen lung. În ciuda importanței sale, mulți dintre noi abordăm această decizie bazându-ne mai mult pe impulsuri și atracții de moment decât pe o analiză conștientă a compatibilității reale. Studiile arată că, dincolo de aspectul fizic și atracția inițială, există caracteristici psihologice și comportamentale care determină compatibilitatea pe termen lung…

Mai mult

Partener MagicHelp – rețeaua solidarității

Partener MagicHelp – rețeaua solidarității

Începând cu această lună mă voi alătura rețelei solidarității #magichelp. Doresc să pun experiența și know-how-ul acumulat în domeniul psihoterapiei, la dispoziția unor copii care au nevoie, mai mult ca oricând, de o mână întinsă. Sunt onorată că mi se oferă oportunitatea de a aduce un aport pentru o cauză nobilă și îndemn pe toată lumea…

Mai mult

Nici o persoană nu poate fi schimbată de altcineva

Nici o persoană nu poate fi schimbată de altcineva

Nici o persoană nu poate fi schimbată de altcineva, fie o acceptăm și iubim aşa cum este, fie nu. A încerca să-l schimbi pe celălalt pentru a a-ți corespunde este nefiresc și cel puțin egoist. Realitatea este că fiecare om este cel care este, inclusiv noi înşine. Dacă te întrebi cum să ai alături partenerul potrivit soluția este că trebuie să îl alegi pe cel potrivit de la început și nu să încerci să îl schimbi ulterior. Alege persoana care doreşte să meargă în aceeaşi direcție cu tine, care are aceleași valori și convingeri din punct de vedere emoţional, fizic, economic și spiritual.

Mai mult

Copilul favorit

Copilul favorit

Se întamplă destul de des ca în familiile cu minim 2 copii, părinții sau unul dintre ei să prefere un copil în defavoarea altuia. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, conștiente sau inconștiente. Uneori preferința se bazează pe istoria familiei, care se întoarce în generații, iar alteori preferința este trecătoare și durează doar zile, săptămâni sau luni.

Mai mult