Psihoterapie individuală și de cuplu

Psihoterapie individuală și de cuplu

Sunt momente în viață în care, oricum ți-ar sta corpul, sufletul este în genunchi.

Victor Hugo


Psihoterapia individuală este un proces de autocunoaștere care te ajută să conștientizezi, să te înțelegi pe tine însuți și pe ceilalți, să descoperi modelele de relații și să-ți crești încrederea în sine. Îți descoperi resurse interioare de care nu erai conștient, înveți să te iubești, înveți noi abilități pentru a te confrunta cu situațiile dificile, gestionarea stresului, vei învăța cum să iți atingi obiectivele.

Te invit să programezi o ședință de consiliere psihologică sau psihoterapie. Voi fi alături de tine, cu disponibilitate și căldura, cu respect și înțelegere, cu atenția orientată către nevoile tale. Iți voi crea cadrul potrivit pentru ca tu să-ți redescoperi puterea interioară și să găsești soluțiile cele mai potrivite la problemele care te apasă.

Abordarea mea este integrativă, bazată pe importanța relațională, iar în cadrul ședințelor folosesc metode și tehnici personalizate pentru fiecare în parte deoarece știu că fiecare persoană este unică, are propria sa personalitate și propria sa poveste de viață. Psihoterapia contribuie la reducerea stresului, îmbunătățirea calității vieții, crearea de relații sănătoase, eliminarea anxietății, depresiei vinovăției, rușinii, abuzului emoțional și te ajută să faci pace cu trecutul tău.

Ședințele se desfășoară în cabinet sau online și durează 50 de minute. Tariful unei ședințe este de 250 Lei respectiv 50 de minute și 350 Lei în cazul psihoterapiei de cuplu.

Pasul 1

Fii sincer cu tine și cu psihoterapeutul.
Trebuie să împărtășiți cu sinceritate gândurile, sentimentele și experiențele. Psihoterapia se bazează pe o comunicare sinceră, în care clienții sunt capabili să vorbească și să audă adevăruri uneori dureroase. În terapie, spre deosebire de celelate relații, a fi cinstit este mai util, mai eficace și mai adecvat decât să fii politicos, frumos, plăcut sau inteligent. Fără un feedback cinstit, progresul nu poate avea loc. Terapeuții nu sunt detectoare de minciună; ei nu pot forța adevărul de la tine și ei nu îți pot citi mintea.
Terapia funcționează numai dacă iti asumi si te angajezi in acest proces. În caz contrar, probabil îți pierzi timpul și un lucru pe care niciunul dintre noi nu-l are cu adevărat este timpul de pierdut.

Pasul 2

Implică-te în terapie!
Terapia funcționează cel mai bine atunci când începi să practici în restul săptămânii ce ai învățat în ședința de terapie. Nu îți fie teamă să spui tot ce gândești sau simți, în terapie sunt acceptate, chiar recomandate. Discută cu psihoterapeutul despre conștientizările tale. Ia timp pentru a explora cine ești, ce simți si de ce faci ceea ce faci. Vorbește cu psihoterapeutul tău despre cum te simți în terapie, ce nu îți place, ce te deranjază, ce simți în relația cu el deoarece cel mai important predictor al succesului în terapie este alianța terapeutică. Terapia este un proces activ și necesită efort. Nu poți doar să stai și să aștepți să iti spună/facă psihoterapeutul ceva și situația să se schimbe. Trebuie să participi, să comunici și să lucrezi.

Pasul 3

Fii fericit!
După ce ți-ai atins obiectivul sărbătorește și bucură-te de realizările, deprinderile pe care le-ai obținut și folosește mai departe strategiile și metodele pe care le-ai învățat. Acum că ești în armonie cu sinele tău, ai curajul să îți urmezi visele, îți dai voie să te distrezi, să te bucuri de viață să te simți bine cu tine însuți. De acum încolo iubește-te necondiționat! Aceasta este fundația pe care ne susținem pentru a ne crea viața. Fără ea, suntem slabi. Puterea noastră personală este strâns legată de temelia noastră, de iubirea de sine necondiționată. Nu uita că fericirea înseamnă să trăiești așa cum îți dorești așa că, stă în puterea ta să îți creezi viața la care visezi indiferent ce spun cei din jurul tău.


Confidențialitatea este foarte importantă pentru mine!

Toate problemele pe care le discutăm, precum și informațiile cu privire la diagnosticul și tratamentul psihologic, se află sub protecția relației speciale, privilegiate, dintre client și psihoterapeut. Divulgarea de către psihologi/psihoterapeuți a unor informații ce le-au fost încredințate de către client sau de care au luat cunoștință în virtutea profesiei, este interzisă, dacă acest lucru este de natura a încălca clauza confidențialității…află mai mult