Consiliere în carieră

Ţintește spre lună. Chiar dacă nu reușești, măcar vei fi printre stele .

Les Brown


Cariera este unul dintre cei mai importanți piloni ai vieții noastre și atunci când ceva nu funcționează așa cum iți dorești poate ajunge să iți afecteze și relațiile, viața de familie sau chiar sănătatea. Reușita, succesul și satisfacția în carieră au implicații și în viața personală.

Consiliere pentru schimbarea/perfecționarea carierei:
În funcție de situația ta actuală te pot ajuta să descoperi motivele pentru care fie nu ești fericit la locul de muncă, șeful/colegii poate nu te tratează asa cum ai merita, fie nu ai reușit să promovezi, nu iți mai place ceea ce faci la locul de muncă și ai vrea să iți schimbi domeniul de activitate și nu știi care este vocația ta, iți dorești să devii antreprenor și încă nu ai curajul să faci acest pas.

Consiliere pentru alegerea și dezvoltarea carierei:
Este ușor să vă simțiți confuzi când vine vorba de ce tip de carieră să alegeți. Cu cât există mai multe opțiuni pe piața de muncă în ziua de astăzi, cu atât este mai dificil să faci alegerea potrivită. Consilierea în carieră este un pas important în identificarea a celor mai bune opțiuni.

Ești elev/student și nu știi în ce direcție să o iei, nu știi care este profilul/specializarea cea mai potrivită personalității tale și pentru care ai cele mai bune abilitați, aptitudini, vocație. Atunci când valorile tale, abilitățile și vocația se întâlnesc acestea împreuna pot deveni o forță motivațională care te va ajuta să devii unul dintre cei mai buni profesioniști. Restul motivațiilor extrinseci te pot susține pe o perioadă foarte scurtă de timp iar resursele și energia pe care le vei depune vor fi epuizante.
Indiferent de vârsta pe care o ai, de povestea ta personală atunci când ai o motivație intrinseca suficient de puternică ea te poate ajuta să ajungi acolo unde poate nici nu ai îndrăznit să visezi. Te pot ajuta să afli care este direcția cea potrivită și să  stabilim impreună un plan de carieră.

Ședințele se desfășoară în cabinet sau online și durează 50 de minute. Tariful unei ședințe este de 250 Lei

Pasul 1

Stabilește-ți obiectivul!
Consilierea în carieră este un proces orientat către rezultate, focalizat pe prezent și pe viitor astfel că pentru a puntea acționa în direcția dorită stabilirea obiectivului este esențială. Vom explora împreună care sunt provocările și obstacolele cu care te-ai întâlnit și cum le poți depăși. Vom vorbi despre dorințele tale, te voi ajuta să le transpui în obiective și să îți concepi strategii de acțiune pe care să le urmezi.

Pasul 2

Implicarea ta este cheia!
Consilierea funcționează doar dacă începi să practici ce am stabilit în cadrul ședințelor. Să nu iți fie teama sa spui tot ce gândești și simți, în terapie sunt acceptate, chiar recomandate. Discuta cu consilierul tău despre obstacolele și blocajele pe care le întâlnești pe traseul realizării obiectivului. Consilierea în carieră este un proces activ și necesită efort. Nu poți doar să stai acolo și să aștepți să iți spună/facă ceva consilierul și situația să se schimbe. Trebuie să participi și să acționezi. Lăsă consilierul să te ghideze, rolul lui nu este acela de a-ți da sfaturi, ci de a te ajuta să iti găsești răspunsurile tale prin întrebările cheie pe care ți le va adresa și de a te sprijini pe traseul tau.

Pasul 3

Fii fericit!
După ce ți-ai atins obiectivul sărbătorește și bucuă-te de realizările, deprinderile pe care le-ai obținut și folosește mai departe strategiile și metodele pe care le-ai învățat. Acum că ai curajul să îți urmezi visele, îți dai voie să te distrezi, să te bucuri de viață, te simți bine cu tine însuți. De acum încolo iubește-te necondiționat! Aceasta este fundația pe care ne susținem pentru a ne crea viața. Fără ea, suntem slabi. Puterea noastră personală este strâns legată de temelia noastră, de iubirea de sine necondiționată. Nu uita că fericirea înseamnă să trăiești așa cum îți dorești așa că, stă în puterea ta să îți creezi viața la care visezi indiferent ce spun cei din jurul tău.


Confidențialitatea este foarte importantă pentru mine!

Toate problemele pe care le discutam, precum și informațiile cu privire la diagnosticul și tratamentul psihologic, se află sub protecția relației speciale, privilegiate, dintre client și psihoterapeut. Divulgarea de către psihologi/psihoterapeuți a unor informații ce le-au fost încredințate de către client sau de care au luat cunoștință în virtutea profesiei, este interzisă, dacă acest lucru este de natura a încălca clauza confidențialității…află mai mult